Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Megünnepelték a Hang Világnapját

Újbuda   |   2019, április 16 - 15:09
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az újbudai Polgármesteri Hivatal tanácstermében rendezett április 16-án, a Hang Világnapja alkalmából szakmai tanácskozást a Magyar Fonetikai, Foniátriai és Logopédiai Társaság (MFFLT) a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálattal együttműködve, Újbuda Önkormányzata támogatásával.

A megnyitón Balázs Boglárka fül-orr-gégész, foniáter, az MFFLT alelnöke köszöntötte a résztvevőket, majd Hoffmann Tamás polgármestere méltatta a logopédusok, foniáterek munkáját. Jankó István önkormányzati képviselő, polgári foglalkozása szerint logopédus örül, hogy a szakma kiemelkedő tekintélyei ezúttal Újbudán találkoztak. Felhívta a figyelmet, hogy egyre több a beszédhibás gyermek, a hibás beszéd befolyásolja az írást és az olvasást, ezért fontos szerep hárul azokra, akik képesek változtatni a problémán.

A Hang Világnapját színészek, énekesek, foniáter szakorvosok és logopédusok mellett minden olyan szakmai szervezet megünnepli szerte a világon, amely a hanggal foglalkozik – tudtuk meg Mosányi Emőkétől, az MFFLT főtitkárától. Az Újbudán rendezett konferenciára több terület képviselője érkeztek, így lehetővé vált, hogy a szakemberek a beszéd és az énekhang viszonyát vizsgálhassák. Népdalénekesek, operaénekesek, beszédtanárok, karvezetők osztották meg tapasztalataikat ezen a napon az önkormányzat dísztermében.

D. B. S.LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.