Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 30. kedd, András, Andor

Megváltozott útvonalak és buszmegállók

Újbuda   |   2021, szeptember 22 - 10:22
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Október huszonharmadika utcában zajló útépítés miatt október 18-ig megváltozott több busz útvonala és ideiglenes megállóhelyek kerültek kialakításra:

A munkálatok első ütemében:
• az Október huszonharmadika utca Petőfi híd irányú útpályája a Fehérvári út és a Bercsényi utca között teljesen lezárásra kerül.
• a Petőfi híd irányú forgalom átterelődik az ellenirányú útpályára a Fehérvári úti csomópontban és a Bercsényi utca után tér vissza az eredeti útpályára.
• a Bercsényi utcánál a balra kanyarodási és visszafordulási lehetőség, valamint a Baranyai térről a kihajtás megszűnik.
• a Budafoki útnál csak visszafordulási lehetőség lesz, a Budafoki út belső szakasza felé a kanyarodási lehetőség megszűnik.
• az Október huszonharmadika utcán lévő buszmegállók (53,58,150,154) átkerültek a térképen látható helyszínekre a Fehérvári, Karinthy, Bocskai és Bartók Béla úton
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Zajmérés tehet pontot a reptér ügy végére

A Budaörsi repülőtéren közel 100 éve szállnak fel és le a repülőgépek, de a működése csak az elmúlt években kezdte zavarni a környékbelieket. Egy magáncég ugyanis sportrepülőgép oktatást indított, aminek eredményeként a közeli lakóparkokban minden hétvégén úgy érzik, akaratukon kívül egy repülőnap kellős közepébe csöppentek. A megnövekedett zajterhelés miatti panaszokkal a zsebében Molnár Gyula országgyűlési képviselő egészen Palkovics miniszterig ment, hogy orvosolja a problémát.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.