Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. szombat, Máté, Mirella

Merre tovább a munka világában?

Újbuda   |   2018, november 28 - 10:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata vezető partnerként kezdeményezte és vezeti a Duna Transznacionális Program részeként támogatott NewGenerationSkills projektet. Ennek legfőbb célja a 15–26 év közötti fiatalokban rejlő innovációs potenciál támogatása és fejlesztése, valamint bevonásuk a helyi közösségi, szociális és üzleti életbe.

A nemzetközi együttműködés kiemelt célja az is, hogy segítségével a részt vevő partnerszervezetek helyi szinten, hatékony szolgáltatásokkal támogassák a fiatalokat, hogy sikeres vállalkozók vagy munkavállalók legyenek. Ennek következő lépéseként Újbuda Önkormányzata új képzéseket tesz ingyenesen elérhetővé hat kerületi középiskola tanulóinak, valamint szakképzésben tanuló fiataloknak.
– Novembertől az innovációs labor néven futó szolgáltatáscsomagnak a diákok igényeire épülő két új eleme érhető el: továbbtanulást, szakmaválasztást, valamint a hatékony álláskeresést segítő tréningek indulnak a feladatra felkért alapítványon keresztül – jelentette be Molnár László alpolgármester a META-Don Bosco és a Számalk-Szalézi szakgimnáziumok által szervezett rendezvényen kerületi középiskolások, diákönkormányzati tagok, tanárok, igazgatók és a meghívott vendégek előtt.
Az alpolgármester felhívta a figyelmet a pálya- és munkahelyválasztás kapcsán az átgondoltságra, a kellő időben meghozott, felkészült döntések jelentőségére. Kiemelte: a projekt erőssége azoknak a képességeknek a fejlesztése és készségeknek az elsajátítása, amelyek a tanulmányokat és végzettséget kiegészítve készítenek fel a sikeres elhelyezkedésre. Toldi Tamás, a projekt szakmai csoportjának vezetője arról beszélt, hogy a programot az érdeklődő diákok valós igényei szerint töltötték meg szakmai tartalommal.
Az innovációs labor egyik helyszínén, az UP centerben az önkormányzat szervezésében tavasszal indult előadások és a fiatalok részére vásárolt munkaállomások átadása óta rendhagyó beszélgetéseket, előadásokat tartottak, amelyek a tudásbővítést és a látókör szélesítését szolgálják. Emellett a kerület képzésekkel és szolgáltatásokkal kívánja támogatni a fiatalokat karrierdöntésükben, ezzel segíti őket a választott pályán és az állás­interjún való helytállásban. Külön figyelmet fordítanak azokra a diákokra, akik vállalkozóként képzelik el a jövőjüket iskolás éveik után.
A NewGenerationSkills projekt keretében megvalósuló következő közösségépítő eseménynek november 24-én a Szent Margit Gimnázium ad otthont. A Neon party elnevezésű buliban vállalkozói témájú kvízestet rendeznek, amelyre várják a 18–26 év közötti érdeklődőket.


(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.