Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 18. péntek, Diána

Mindkét irányba járható az Etele út

Újbuda   |   2019, május 22 - 16:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

A tervezettnél korábban, május 23-ától járható újra mindkét irányba az Etele út. Megszűnik a Fehérvári úti, Tétényi úti és Somogyi úti kereszteződést érintő forgalomkorlátozás és eredeti útvonalán közlekedik a 103-as, az 58-as és a 907-es busz.

Az Etele úton a Fehérvári út és Tétényi út között a forgalom mindkét irányba kétszer egy sávon haladhat csütörtöktől, egyedül a Rátz László utcai gyalogosátkelő jelzőlámpája nem működik még, az a villamos utasforgalmával együtt indul meg. A Hengermalom útról a továbbiakban nem lehet balra, a Fehérvári út felé kanyarodni, az Etele úton érkezők viszont fordulhatnak balra, a Hengermalom út és a Fehérvári út felé. A környéken marad az időszakos várakozási tilalom.

Az Etele út Tétényi út és Hadak útja közötti szakaszán kétszer egy sávon lehet haladni mindkét irányba. A Bártfai utca felé jelzőlámpás balra kanyarodó sáv létesül, a Bártfai utcából jobba és balra is ki lehet majd kanyarodni, továbbá bekapcsolják az Etele út és a Hadak útja csomópontban lévő jelzőlámpát.

Az Etele út Hadak útja és Somogyi út között is elindul a kétirányú forgalom, de az Etele Pláza építési munkái miatt erős szállítójármű-forgalommal kell számolni. Az Etele út és a Somogyi út kereszteződésében a régi gyalogátkelő megszűnt, a jövőben az Etele Pláza előtt lévő gyalogos és kerékpáros átkelő lesz használható. Az Etele út továbbra is munkaterület marad, útszűkületekre is számítani kell.

A 103-as autóbusz Kelenföld vasútállomás felé is újra az Etele úton jár és megáll korábbi Etele út / Fehérvári út, Bikás park M és Bártfai utca megállóhelyén. Az 58-as és a 907-es buszok is az Etele úton jár mindkét irányba.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda visszaszerezte a támogatást  

Dr. László Imre, Újbuda polgármestere megvédte a gyermek-egészségügyi centrumot - 85 ezer gyereket lehet így sokkal magasabb színvonalon ellátni – Újbuda Önkormányzatának sajtóközleménye –

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.