Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. péntek, Nándor

Moldvai táncházzal és népzenész bállal kezdődik az év a Fonóban

Újbuda   |   2018, január 8 - 12:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Berka együttes moldvai és vonós táncházával indul az év pénteken Budapesten a Fonó Budai Zeneházban, ahol szombaton népzenész bál lesz a Heveder Zenekar és Eötvös Remus közreműködésével - hangzott el az M1-en.

A Fonóban nyolcadik éve muzsikáló Berka együttes pénteken a szokásos vonós és moldvai táncház produkcióval várja a közönséget. A moldvai muzsikát az idén tízedik születésnapját ünneplő Berka együttes szolgáltatja majd, emellett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatóiból verbuválódott zenészek képzik a vonósok zenekari magját - mondta Endrődi Szabolcs, a Berka együttes vezetője. Mint hozzátette, ezt követően kéthetente péntekenként várják a közönséget moldvai vonós táncházzal a Fonó Budai Zeneházban egészen júniusig. A táncházat mindig egyszerre két helyszínen tartják a Fonóban tánctanítással egybekötve.
Endrődi Szabolcs beszélt arról is, hogy szombaton népzenész bált rendeznek a zeneházban. A mulatságon a Heveder Zenekar muzsikál majd, illetve Eötvös Remust is hallhatja a közönség. A rendezvényre sokan hoznak hangszert magukkal, hogy az együtteshez csatlakozva jó hangulatú örömzenélésben vegyenek részt. A bálra, a korábbi évekhez hasonlóan, minden táncos, táncházas, nem táncos és nem táncházas érdeklődőt várnak.
A Fonó 2018-as programjai között Endrődi Szabolcs megemlítette még január 27-én a Kamasz táncházat a Sarjú Bandával, a tavalyi gyerek Fölszállott a páva vetélkedő győzteseivel, illetve csütörtökként a kisgyerekeknek szóló Ringató foglalkozásokat.

MTI

Fotó: facebook

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Felavatták Veress Miklós keramikus művész emléktábláját  

Emléktábla került Veress Miklós keramikus művész tiszteletére a Hengermalom út 2/c. számú ház falára az Összefogás Újbudáért Egyesület és Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő kezdeményezésére, Újbuda Önkormányzata támogatásával. A művész hat évtizedet élt a házban családjával.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.