Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 10. péntek, Amália

Motorozással kezdődött a tanév a Pető intézetben

Újbuda   |   2019, szeptember 13 - 11:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közel száz önkéntes, motoros, civil és közszereplő vitte tanévnyitó motorozásra a Pető Intézetben tanuló és gyógyuló, mozgásukban korlátozott gyerekeket Budapest utcáin.

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Négy kerékről két kerékre jótékonysági motoros eseményt Budapesten. A szeptember 11-én tartott nyolc kilométeres motoros felvonulás a Pető intézettől indult, ahova az Alkotás út - Márvány utca – Alagút – Lánc híd – Apáczai Csere János utca – Belgrád rakpart – Szabadság híd – Bartók Béla út – Villányi úton keresztül értek vissza a boldog gyerekek.

Császár Claudia a rendezvény ötletgazdája és főszervezője elmondta, idén is számos művész, közszereplő fogadta el a meghívást a jótékonysági rendezvényre, köztük Szabó Győző színművész, Gergely Pisti olimpiai bajnok vízilabdázó, Zsidró Tamás mesterfodrász, Semmi Kiss Tünde szépségkirálynő és Varga Viktor énekes.

Az ülni nehezen tudó gyermekek is részesei lehettek a programnak a Budapest TUK-TUK jóvoltából.

A rendezvényen résztvevő motorokat, sofőröket és utasaikat a BRFK motoros rendőrei és a polgárőrség munkatársai segítették.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.