Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 5. péntek, Adorján, Adrián

Műanyagmentes Piknik 2020

Újbuda   |   2020, július 21 - 13:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén is műanyagmentes pikniket szervez a HUMUSZ, az eseményen zöld szervezetek és csomagolásmentes vállalkozások várják az érdeklődőket.

Július 25-én közös piknikre invitálja az érdeklődőket a HUMUSZ Szövetség. A rendezvényre főként azokat várják, akiket érdekel a műanyagmentes élet, akik tennének valamit környezetükért, akik megoldást keresnek az egyszer használatos műanyagok kiváltására, vagy akik környezettudatosságra törekvő társaságban pinikeznének. A program részeként vezetett beszélgetést, kerti játékokat és mini vásárt is rendeznek. Nem lesznek egyszer használatos műanyag csomagolóanyagok, ezért a szervezők ezek mellőzését kérik rendezvényre érkezőktől is.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.