Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Munkahelyeket hoz az IT Services Hungary Újbudára

Újbuda   |   2015, június 9 - 13:19
Nyomtatóbarát változatSend by email

Mintegy 250 munkahellyel bővíti újbudai telephelyét az IT Services Hungary (ITSH). A szolgáltató központokat működtető társaság legalább négyszáz új munkahelyet létesít idén Magyarországon.

A Deutsche Telekom leányvállalata, a T-Systems 100 százalékos tulajdonában lévő ITSH 2006-ban nyitott irodát a budapesti Infoparkban és jelenleg négyezernél is több munkavállalója van négy hazai városban. Többségük diplomás, nyelveket beszélő fiatal, akik a vállalattal együttműködő magyarországi egyetemekről kerülnek ki. A társaság ezúttal 400 új munkahely létesítését tervezi idén, melynek többségét, 250 helyet Újbudán alakít ki. Birgit Wahl, az ITSH felügyelőbizottságának elnöke elmondta: Magyarországon kitűnő egyetemek, nyelveket beszélő, motivált munkaerő áll rendelkezésre.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy a kormány 2,5 milliárd forinttal támogatta költségvetési és európai uniós forrásból az új munkahelyek teremtését, és növelte a kutatás-fejlesztésre valamint a digitalizációra fordítandó költségvetési forrásokat is. - Mindezt azért, hogy megfelelő befektetési környezetet biztosítson Magyarországon a magas hozzáadott-értéket képviselő és magas exporttartalommal dolgozó szolgáltató vállalatok számára, mint amilyen az IT Services Hungary – mondta.

A sajtótájékoztatón Hoffmann Tamás polgármester méltatta a társaság munkahelyteremtési akcióját. - Fontos visszajelzés ez számunkra, hiszen arra törekszünk, hogy Újbuda versenyképes legyen. A polgármester számít arra, hogy a kerületben lévő hét felsőoktatási intézmény és az IT cég között élő és interaktív együttműködés kialakul ki. Úgy véli, Újbuda olyan tudásközpont, ahol adott a fiatal és képzett munkaerő.

A magyar állam kutatás-fejlesztésre a jelenlegi európai uniós költségvetési ciklusban, hét év alatt összesen 750 milliárd forintot fordít, melyet 2020-ig a hazai össztermék (GDP) 1,8 százalékáig növelne – mondta a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Hozzátette: a digitalizáció terén kitűzött cél pedig, hogy 2018-ig minden háztartásban elérhető legyen a szélessávú internet.

Az IT Services Hungary 2014/2015-ben a legjobb munkahely lett, mivel elnyerte a European Business Awards-on belül az „Employer of the Year” kategória fődíját, tavaly pedig Superbrand lett.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.