Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 17. vasárnap, Antal, Antónia

Múzeumok az iskolákban

Újbuda   |   2019, május 23 - 12:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

„Legyen divat múzeumba járni!” – hirdeti a Mozaik Múzeumtúra edukációs programsorozat, amely idén harmadik alkalommal indult útjára. Az első élménynapot május 8-án az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskolában rendezték.

A Mozaik Múzeumtúra kezdeményezés 2017-ben a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával a Néprajzi Múzeum és az Örökség Kultúrpolitikai Intézet ötlete alapján valósult meg azzal a céllal, hogy a múzeumokat népszerűsítse a 10–14 évesek körében.
Az edukációs rendezvénysorozat a tantermi színházi előadásokhoz hasonlóan a múzeumokat viszi el az iskolákba. A Felelős Szülők Iskolája által szervezett interaktív foglalkozások a sokszor személytelennek megélt látogatásokat múzeumpedagógiai módszerekkel teszik a gyerekek számára is izgalmassá. – Itt az ideje, hogy a diákokat a saját nyelvükön szólítsuk meg – mondta lapunknak Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapító-ügyvezetője.
Az idei első állomás az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola volt: ízelítőt hoztak ide többek között a Bélyegmúzeum gyűjteményéből, a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum pedig Puskás labdájával, a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjtemény különleges zenei instrumentumokkal jött el a diákokhoz. A múzeumi programok mellett Balatoni József, alias Jocó bácsi, az ország egyik legnépszerűbb történelemtanára tartott játékos vetélkedőt.


(K. G.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Sajtóközlemény  

Újbuda polgármestere feljelentést tett az EMMI frissen kinevezett helyettes államtitkárának korábbi ügyében

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.