Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

"Ne csak szurkolj, segíts te is!"

Újbuda   |   2015, február 10 - 07:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Adománygyűjtést szervez a BME Futball Club, a kezdeményezéshez a műegyetemi könyvtár is csaltakozott. Az egyetemen kihelyezett gyűjtődobozaiba február 23-ig várják az élelmiszerkonzerveket.

- Minden játékosunk felajánlott egy-egy konzervet az Ökumenikus Segélyszervezet javára, amelynek munkatársai eljuttatják a tartós élelmiszereket a rászoruló családokhoz – tájékoztatta a bme.hu-t Imreh Balázs, a BME FC alelnöke, a BME Villanyfényes Bajnokság főszervezője.

A szervezők szándéka, hogy minél több helyen jótékonysági dobozt állítanak fel, amelybe a BME hallgatói és oktatói elhelyezhetik adományaikat. Az első dobozok meg találhatók a BME kollégiumaiban, sporttelepein és az egyetem néhány épületében, például a könyvtárban is.

A szervezők idén azt kérték a versenyen induló csapatoktól, hogy a nevezési díj befizetése mellett ajánljanak fel annyi élelmiszerkonzervet, ahányan a csapatban játszanak. - A BME FC Magyarország legnagyobb futball sportegyesülete, összesen már 2500-an vagyunk, tehát sok kicsi itt tényleg sokra megy – mondta Imreh Balázs.

Az összegyűlt adományokat február 23-án a Gabányi Sportcsarnokban adják át az este fél kilenckor kezdődő BME FC - Göcsej Sport Klub futsal mérkőzés előtt. Szintén a meccsen osztják ki a 2014. évi téli szezon bajnokságának díjait.

"Ne csak szurkolj, segíts te is!"

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.