Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Négy egyetemmel kötött megállapodást a Coca-Cola

Újbuda   |   2017, január 20 - 11:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Négy hazai egyetemmel – köztük a Szent István Egyetemmel – kötött megállapodást duális képzés indításáról a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. Az együttműködésnek köszönhetően a vállalat szakképzett munkaerőhöz juthat, az egyetemek új típusú képzést nyújthatnak, a diákok pedig az eddigieknél értékesebb diplomát kaphatnak.

Duális képzés indításáról írt alá megállapodást a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, valamint négy magyarországi egyetem (a Szent István Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem és az Óbudai Egyetem) rektora január 20-án.

Közleményük szerint a duális képzés mindhárom félnek – hallgató, vállalat, egyetem –előnyös. A képzés során a hallgató munkatapasztalatot szerezhet iparági szinten meghatározó vállalatoknál, ráadásul a munkájáért a képzés teljes időtartamára fizetést kap. A képzésben résztvevők három és fél év munkatapasztalattal a hátuk mögött hagyják majd el az egyetemi képzést, így a megfelelő szakmai gyakorlat birtokában könnyebben és jobb munkakörökben helyezkedhetnek el - írják.

- Az együttműködési megállapodások révén vállalatunk folyamatos utánpótláshoz juthat majd kiváló és a XXI. század kihívásaira felkészített munkatársakból - mondta Minas Agelidis, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Tőzsér János, a Szent István Egyetem rektora hangsúlyozta, az egyetem nagy hangsúlyt fektet a gyakorlatorientált oktatás kiépítésére, évről évre folyamatosan bővülnek a duális képzési lehetőségek. Az Élelmiszertudományi Kar a 2017 szeptemberében induló élelmiszermérnök képzésre 12 élelmiszeripari nagyvállalattal kötött együttműködési megállapodást, az élelmiszeripar valamennyi ágazatára kiterjedően.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.