Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 8. hétfő, Zoltán Nemzetközi nőnap

Néha egy jó beszélgetés is segít

Újbuda   |   2020, április 1 - 14:15
Nyomtatóbarát változatSend by email

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó lelki problémák megoldásához is segítséget nyújt Újbuda Önkormányzata. Az Újbudai Humán Szolgáltató Központ mnukatársaiu hétköznapokon beszélgetéssel, pszichológiai és egyéb krízis-tanácsadással állnak a lakosság rendelkezésére telefonon a következő telefonoszámokon, +36 1 688 6990 illetve +36 30 461 4627, vagy írásban a hszk@hszk.ujbuda.hu címen.

Újbudán is sokak életét felforgatta a koronavírus-járvány. Vannak, akik otthon, magányosan töltik napjaikat, másoknak az összezártság és az ebből fakadó konfliktusok jelentik a kihívást, de akad akit az ismeretlentől való félelem tölt el aggodalommal. A kerület lakóinak a lelki problémák megoldásához is segítő kezet nyújt Újbuda Önkormányzata: az Újbudai Humán Szolgáltató Központ hétköznapokon a +36 1 688 6990, vagy a +36 30 461 4627 telefonszámon várja a hívásokat, és áll a lakosság rendelkezésére akár pszichológiai vagy egyéb krízis-tanácsadással is. Írásban a hszk@hszk.ujbuda.hu címre várják a kérdéseket.

Aki önállóan is tenne lelki egyensúlyáért, annak négy egyszerű tipp:

- Készítsen étkezési, mozgási és alvási napirendet, minden napra.
- Tartsa a kapcsolatot ismerőseivel telefonon vagy videóhívásokkal.
- Az informáltság fontos, de nem szabad folyamatosan a híreket bújni.
- Bármi miatt aggódik, ne tartsa magában, beszélje meg családjával, barátaival…


…VAGY HÍVJA a közvetkező telefonszámokat: +36 1 688 6990, +36 30 461 4627

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újabb szigorításokról döntött a kormány  

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.