Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Nem lesz fizető parkolás Őrmezőn

Újbuda   |   2014, augusztus 27 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újra festették a parkolók útburkolati jeleit Őrmezőn. Sokan azt hitték, ez már a tervezett fizetőövezet kialakítását jelzi, de csupán a BKK új szabványának megfelelően festették újra a jeleket. Az önkormányzat tájékoztatása szerint Őrmezőn mégsem lesz fizetős a parkolás.

Őrmező összes parkolójában átfestették az útburkolati jeleket. A munkálatokra azért volt szükség, mert a Budapesti Közlekedési Központ új szabványt vezetett be annak érdekében, hogy a gépjárművek szabályosabban, biztonságosabban tudjanak parkolni. Az új felfestésekkel több parkolóhely is létesül Őrmezőn. Több lakó az új burkolati jelekből arra következtetett, hogy hamarosan bevezetik a városrészben a fizető parkolási rendszert. Idén márciusban ugyanis az önkormányzat arról tájékoztatta a lakókat, hogy Őrmező teljes területét fizetős parkolási övezetté alakítják annak érdekében, hogy a 4-es metró elindulása után az agglomerációból érkező és a metróra átszálló autósok tömegei ne foglalják el a lakótelepiek parkolóhelyeit. A tervezett intézkedéssel a hivatal a helyben lakókat kívánta védeni, akik továbbra is ingyen parkolhattak volna a környéken.

Junghausz Rajmund önkormányzati képviselő nyugtatásként elmondta, hogy nem lesz Őrmezőn fizetős a parkolás. Az új csíkozással - a korábban megszokottal ellentétben - nem autónként jelölik ki a parkolóhelyeket, hanem vastag szaggatott sávval jelölik a parkolók határát. A jövőben ezen a vonalon belül lehet csak parkolni. A képviselő hangsúlyozta, hogy a közlekedéstechnikai mérések alapján nincs szükség fizető övezetbe vonni az őrmezei parkolókat. Újbuda önkormányzata - felülbírálva korábbi elképzelését - úgy döntött, hogy a beruházás elmarad. - Lakossági egyeztetések és igényfelmérés nélkül egyébként sem kezdeményezhet hasonlót a kerület – tette hozzá Junghausz Rajmund.

T.D. - ÚjbudaTV

Nem lesz fizető parkolás Őrmezőn

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

NEGYEDÓRA: Bakó Eszter iskolapszichológus a tanévkezdésről (2020.08.27.)

A családok számára mindig nehéz időszak a szeptemberi tanévkezdés. Különösen ebben az évben jár majd sok bonyodalommal a gyermekeket újra az iskolába küldeni, hiszen március óta nem tanultak ott. A COVID-19 járványnak pedig még nincs vége, elképzelhető hogy újra megszakad a tanév. Sokakban ezért is fogalmazódnak meg aggodalmak az új tanév kezdetén. Segítségül Bakó Eszter pszichológust hívtuk, aki az elmúlt pandémiás időszak iskolai tapasztalatait összegezve segít felkészülni a rendhagyónak nem nevezhető iskolakezdésre.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.