Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 24. szombat, Bertalan

Nemzetközi kiállítás a Bartók 1 Galériában

Újbuda   |   2018, július 2 - 12:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Francia és magyar, köztük több újbudai művész alkotásai látható a Bartók 1 Galériában július 8-ig. A tárlatot az Artistik Move Europe Francia-Magyar Művészeti Egyesület (AME) szervezte Ecce Homo címmel. .

Az Artistik Move Europe Francia-Magyar Művészeti Egyesület egy magyar szülőktől, Franciaországban született képzőművész, Therese Géhin kezdeményezésére alakult tíz éve azzal a céllal, hogy előmozdítsa a művészeti kapcsolatcserét Európában. Therese Géhin visszatérve magyar gyökereihez, hazai művészek (festők, szobrászok, grafikusok, fotósok) bemutatásával indította szervezete tevékenységét.

A francia-svájci-német határ közelében tevékenykedő, négy megyét magában foglaló francia régióban működő egyesület új színfoltként jelent meg a helyi települések életében. Az önkormányzatok kedvezően fogadták kezdeményezést és segítették a kiállítások megrendezését. Az egyesület már Svájcban és Németországban is bemutatkozott, Magyarországon pedig Egerben és Győrben lehetett megtekinteni a határokon átívelő projekt alkotásait. A Bartók 1 Galériában most a francia művészeken túl Barabás Márton, Bárány Terézia, Egri György, Koppány Attila és Réti Ágnes alkotásai szerepelnek.

A nemzetközi tárlatot Jankó István, Újbuda kulturális és köznevelési bizottságának elnöke nyitotta június 29-én, beszédet mondott az egyesület alelnöke, Koppány Attila festőművész, egyetemi tanár is.

A kiállítás július 8-áig tekinthető meg.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés  

Pénteken nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra. A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.