Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. szerda, Konrád

Nemzetközi verseny lett a Duna Kupa

Újbuda   |   2019, május 21 - 13:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nemzetközi versennyé vált a Duna Kupa, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület közös startup versenye. Idén a magyarok mellett külföldi Duna-parti egyetemek hallgatói startupcsapatai is részt vettek, úgynevezett pitch bajnokságon versenyeztek nemzetközi zsűri előtt. A programot újbudai, innovatív válakozások támogatták.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint belgrádi és bécsi felsőoktatási intézmények startupcsapatai versengtek idén a Duna Kupáért. A rendezvényt a Műegyetem kezdeményezte és szervezte az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület közreműködésével. Danyi Páltól, a BME docensétől megtudtuk: a panelbeszélgetéseken korábbi kupagyőztesek is beszámoltak eredményeikről, majd hét csapat állt a zsűri elé úgynevezett pitch versenyen. Vecsenyi János, a Budapesti Corvinus Egyetem tanára szerin egyre több fiatal vállalkozik felkészülten, teszi meg az első lépést a professzionális vállalkozóvá válás útján. Hozzátette: a Duna Kupa korábbi éveiben indult csapatok jórészt együtt maradtak és közösen értek el eredményeket.

A BME Q épületében megrendezett verseny első helyezettje és közönségdíjasa, a 77 Elektronika Kft. és az Absolvo Consulting Kft különdíjának nyertese idén a Bécsi Műszaki Egyetem CURRATEC projektje lett  egy speciális ragasztóanyag ipari felhasználására indítottak startuppal. Második helyen végzett a Belgrádi Egyetem SAFE CATH csapata, a fertőzésmentes katéter gyógyászati alkalmazására indított projekttel, harmadik a Bécsi Műszaki Egyetem csapata, a REAL 42, amely egy alaprajzból háromdimenziós képet létrehozó fejlesztést indított lakások összehasonlításához.

A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő jóvoltából a Nemzeti Tehetség Program keretében valósult meg.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Karinthy és a Nézőművészeti Kft.  

Az Utazás a koponyám körül című Karinthy-kisregény színpadi adaptációjának bemutatására készülnek a Nézőművészeti Kft. művészei, Scherer Péter és Marton Róbert, Gyulai Eszter közreműködésével. Az alkotói folyamatról, a Karinthy családhoz való kötődésről és az őszre tervezett előadásról beszélgetett a művészekkel Kovács Gabriella a B32 Galéria és Kultúrtér Hármas szereposztás című podcastsorozatában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.