Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. csütörtök, Fábián, Sebestyén

Népszerű a minigolf az iskolai sportnapon

Újbuda   |   2015, október 5 - 12:25
Nyomtatóbarát változatSend by email

Családi Sportnapot tartottak a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskolában október 3-án. A legkisebbeket trambulinnal, felújított mini golfpályával várták, a nagyobbak futóversenyen és különböző labdajátékokban vettek részt.

Négyszáznál is többen voltak a Gazdagrét-Törökugrató Általános Iskola sportnapján. Az idén először megszervezett váltófutás csapatépítő programnak számított; a tíz állomásból álló, három kilométeres távon kihívásos volt a szülő-gyerek váltások beosztása. – Két gyermekem ebbe az iskolába jár, ezért két osztályban is részt vettem a csapatok megszervezésében. Nagyon jó dolognak tartom, mert összehozza a családokat – mondta Király Nóra alpolgármester.

Az iskola 2007-ben átadott mini golfpályájának állapota az eltelt évek során leromlott, de két szülő összefogásának köszönhetően - az anyagbeszerzést és a munkálatokat is maguk végezték - mostanra megújult. A minigolf fejleszti a mozgáskoordinációt és a koncentrációs képességet, és a sportnap egyik legnépszerűbb programjának számított a legkisebbek körében.

A sportnapon gyümölcsökből és zöldségekből készült vitamindús kreációkkal (kígyóuborka-csónak hagymaevezősökkel, körte és szőlő kisegér, stb.) hívták fel a gyerekek figyelmét az egészséges táplálkozásra.

H.L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.