Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 29. vasárnap, Aguszta

Nosztalgia villamosok is járnak hétvégén Újbudán

Újbuda   |   2014, szeptember 19 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kulturális örökség alkalmával több programot tart hétvégén a BKV. Vasárnap nyílt nap lesz a budafoki kocsiszínben és ezen a napon rendezik a kamaraerdei villamos napot is. Ingyenesen lesz a Deák téri Földalatti Vasúti Múzeum és a szentendrei Városi Tömegközlekedési Múzeum is.

Hétvégén több programmal várja az érdeklődőket a BKV: vasárnap lesz a kamaraerdei villamos nap, a budafoki kocsiszínben pedig nyílt napot tartanak. A budafoki villamos kocsiszínben vasárnap 10 és 16 óra között a Városi Tömegközlekedés-történeti Egyesület közreműködésével tartandó - regisztrációhoz kötött - építészeti körbevezetésen megismerhetik az érdeklődők a telephely különleges ipari műemlékeinek rövid történetét, továbbá színes, egész napos, ingyenes családi- és szakmai programokkal várják a látogatókat.

A kreatív műhelyben makett készítésre lesz lehetőségük az idősebbeknek, a fiatalabbak pedig kipróbálhatják, milyen tájékozódni a BKV vonalhálózati térképén kismotorral. Megpróbálják a világ leghosszabb rajzolt papírvillamosát elkészíteni. A Budafoki kocsiszínbe látogatóknak bemutatják a Combinót, emellett Tátra, Ganz csuklós, hóseprő és nosztalgia ikerkocsi szerelvényeket, valamint a MIXA HÉV-et is láthatják. Utóbbi első példánya a budafoki kocsiszínben készült.

A kamaraerdei telephelyen Tátra, T5C5K, TW6000, Ganz csuklós, PVG (hajtány) kocsikkal ismerkedhetnek az érdeklődők. A helyszínekre nosztalgia villamosok közlekednek, nosztalgia díjszabással. Újbuda-központ és Kamaraerdő között, a budafoki kocsiszínt is érintve menetrend szerint közlekednek a nosztalgia járművek (18, 41, 47, 48-as villamos megállója): a favázas 1074-es, az acélvázas 2624-es, a Debrecenből érkezett FVV csuklós és az UV típus is, amely 2007-ig meghatározó járműve volt a budafoki kocsiszínnek. A nosztalgia villamosok Újbuda-központtól 9.53-tól 15.53-ig, Kamaraerdőből 10.31-től 16.11-ig húsz percenként indulnak.

MTI

Nosztalgia villamosok is járnak hétvégén Újbudán

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hétvégén óraátállítás  

A nyári időszámítás kezdete idén március 29-ára esik, amikor hajnali 2 órakor kell a mutatókat 3 órára igazítani.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.