Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 28. vasárnap, Elemér

Nyitnak az állatkertek, vadasparkok

Újbuda   |   2020, május 19 - 14:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Szerdától újra látogatható a Fővárosi Állat- és Növénykert, de korlátozzák a látogatószámot. A Budakeszi Vadaspark már hétfőtől nyitva van, óvintézkedések mindkét helyen számítani kell.

A Fővárosi Állat- és Növénykert hatvanhat nap után nyílik újra, de naponta legfeljebb 2500 jegyet értékesít, kizárólag online elővételben, hogy elkerülhető legyen a jegypénztárak előtti sorban állás.

A beltéri bemutatóhelyek, állatházak és más beltéri létesítmények átmenetileg még zárva lesznek, nem nyit meg a Holnemvolt Vár területe, elmaradnak a látványetetések, állattréningek és más, időpontra meghirdetett közönségprogramok. Az állatkert területén működő vendéglátóhelyek a máshol is érvényes szabályok szerint működnek, a főbejáratnál a csomagmegőrzés higiéniai okokból, átmenetileg szünetel. A bevezetett óvintézkedésekre egyrészt a látogatók egészségének védelmében van szükség, de szempont az is, hogy az állatkerti állatok is fokozatosan szokhassanak újból a nagyközönséghez.

A Budakeszi Vadaspark hétfő óta várja a látogatókat, a Dinó Park és a KávéZoo is újból üzemel. A Kecskesimogató kivételével az állatsimogatók zárva lesznek, az állatbemutatók és látványetetések pedig ideiglenesen szünetelnek. A 2020. március 16. és 2021. március 15. között lejáró bérletek érvényessége két hónappal kibővül. A park területén - az egy háztartásban élők kivételével - kötelező a legalább másfél méteres védőtávolság betartása, ajánlott az arcmaszk használata és javasolt a bankkártyás vagy SZÉP-kártyás fizetés. A Vadaspark területán több kézfertőtlenítő pont található.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A Magyar Parasport Napját ünnepeltük  
 

Február 22-én ünnepeljük 2017 óta a Magyar Parasport Napját. 1970. február 22-én, ugyanis ezen a napon alakult meg a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Clubja, a Mozgásjavító Intézmény falai között.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.