Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 24. szerda, Mátyás

Ó – IÓ – CIÓ – ÁCIÓ – KÁCIÓ – AKÁCIÓ – VAKÁCIÓ

Újbuda   |   2016, június 23 - 15:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kitört a nyári szünet, kezdődik a vakáció! Ez azonban nem csupán a pihenést jelenti, hanem sok diák most búcsúzik az általános iskolától is. Az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskolától nem csak a 8. osztályos tanulók köszöntek el: Bernát Zsuzsa igazgatónő nyugdíjba vonul.

Bagoly alakú és „Gratulálok!” feliratú lufikkal a kezükben ballagtak el a 8. osztályos tanulók az Ádám Jenő iskolából. Elsősök és az igazgatónő kísérte őket az udvaron, ahol büszke szüleik és tanáraik álltak. Bernát Zsuzsa, az intézmény vezetője – a ballagókkal együtt – szintén búcsúzott az iskolától, amelyben több évtizeden keresztül tanított. Elmondta, pályája során szép emlékeket gyűjtött, a pedagógusi életérzés megmarad.

Az intézményben – neki és kollégáinak köszönhetően – évről évre nő a kitűnő, és ezért kitüntetett diákok száma: a tavalyi tanévhez képest idén 10 százalékkal. Az igazgatónő munkásságát Hoffmann Tamás polgármester is hosszasan méltatta az ünnepségen. Hangsúlyozta, enélkül a kiemelkedő tevékenység nélkül a kerület nem büszkélkedhetne olyan kiválóságokkal, akik például az Újbudai Ádám Jenő Általános Iskolába jártak/járnak, legyenek kicsik vagy nagyok. Oklevelet azok a tanulók kaptak, akik kitűnő bizonyítvánnyal zárták a tanévet, és emellett kimagasló sporttevékenységükkel is az iskola hírnevét öregbítették.

A diákok színes műsort mutattak be, volt kórus- és egyéni előadás is. Egy kisfiú például egyedül állt a képzeletbeli színpadra. A tanévzáró rendezvényen Molnár László alpolgármester és Laucsek István, a KLIK XI. tankerületének igazgatója is jelen volt.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A képviselő válaszol...: Hogyan lehet újra nyitni?  

Ezt a kérdést tettük fel a képviselőknek: Véleményük szerint milyen feltételek teljesülésével (pl. oltások száma), milyen módszerekkel/fokozatokkal (pl. vendéglátóhelyek teraszainak megnyitása, bizonyos tevékenységek „oltási igazolvány”-hoz kötése stb.) lehet „újranyitni” az országot, Újbudát?

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.