Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 27. hétfő, Angelika

Oázis a betondzsungelben

Újbuda   |   2017, október 6 - 10:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

Harmadszor hirdette meg „Ön választ, mi segítünk” című pályázatát a Tesco, a Magyar Adományozói Fórum és az Ökotárs Alapítvány. Céljuk a helyi közösségek támogatása a vásárlók bevonásával. A Kulturális Tizenegy Egyesület „Oázis a betondzsungelban” elnevezésű, városrészt megszépítő projektje bejutott a szavazatgyűjtő fordulóba.

A pályázatra a lakókörnyezet megszépítésére irányuló, vagy rászoruló gyermekek/fiatalok oktatására és képességfejlesztésére fókuszáló, vagy az egészséges életmódot, egészségmegőrzést célzó projektekkel lehetett nevezni.

A Bartók Béla Boulevard menedzselését is végző Kulturális Tizenegy Egyesület „Oázis a betondzsungelban” elnevezésű, városrészt megszépítő projektje bejutott a program szavazatgyűjtő fordulójába. Zöldfalakkal tennénk kellemesebbé a Bartók Béla úti társasházak lakóinak hétköznapjait. A növényekből megépülő falat összegyűjtött esővízzel locsolnák, a lebetonozott udvarokban létrejövő zöld szigetek, úgynevezett „oázisok”, az eddiginél sokkal jobb életkörülményeket biztosítanának a helyieknek. A projekt másik részeként a tűzfalak és bejárati udvarok kifestésével tennék még szerethetőbbé lakhelyüket a Bartók Béla úti házak lakói. A színes oázisok csaknem 1000 lakónak a környezetét varázsolnák szebbé.

Voksolni október 31-ig lehet az áruházlánc erre kijelölt helyein.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.