Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. kedd, Máté, Mirella

Ökofallal is lehet példát mutatni

Újbuda   |   2018, szeptember 3 - 15:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Fűszernövények világnapján kultúrnövények kerültek a Gazdagréti Közösségi Ház egyik falára. Az ökofalat a dolgozók készítették és arra hívják fel a figyelmet, hogy PET palackokkal is lehet esztétikus környezetet kialakítani.

A gyermekek környezeti nevelésére nemcsak tanfolyamokkal és foglalkozásokkal figyelnek oda a Gazdagréti Közösségi Házban. Az újrahasznosítás jegyében augusztus 30-án kultúrnövények kerültek a ház egyik falára PET palackokban. A saját készítésű ökofallal több céljuk volt az intézmény dolgozóinak: egyrészt szerették volna a gyerekeknek megmutatni az ételkészítéshez leggyakrabban használt fűszernövényeket, másrészt arra hívják fel a lakótelepen élők figyelmet, hogy falra szerelt PET palackokkal is lehet esztétikus fűszerkertet kialakítani. Azaz bárki kialakíthat az erkélyén egy esztétikus keretet, ahol megtermelheti a konyhája számára legfontosabb növényeket.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megkezdődött a szukot, a sátrak ünnepe  

László Imre polgármester és Molnár Gyula Újbuda országgyűlési képviselője volt a szukot ünnep első napjának vendége az újbudai Bét Sálom Zsinagógában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.