Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 21. hétfő, Ágnes

Okos ovis gyalogosok

Újbuda   |   2017, május 4 - 14:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Játékos interaktív koncert részeként tanulhatták meg a gazdagréti Pitypang Óvoda kisgyermekei a biztonságos közlekedés szabályait.

Az apróságok találkozhattak a különböző funkciójú jelzőtáblákkal, minizebrával, miközben a Csipet-csapat zenekar tagjai játékos dallamokat és mondókákat adtak elő. Megtudhatták például, hogy a zebrán csak az egyik szülő, az óvónéni vagy a csoport másik ovisának a kezét fogva szabad átkelni, miután balra, jobbra és újra balra néztek. Azt is megtanulhatták, hogy biciklizni kizárólag bukósisakkal és könyök-, illetve térdvédővel szabad. Az Okos gyalogos című zenés, interaktív foglalkozás ötlete Vonsik Vivien fejéből pattant ki, aki kollégájával szolgáltatta a műsort.

A különleges rendezvényen Liskány Csaba, a XI. kerület rendőrkapitánya is részt vett. Érdeklődésünkre hangsúlyozta, a gyerekeknek előadott „okos gyalogos” rendkívül hasznos volt, mivel azt vallja, hogy a közlekedési szabályokat nem lehet elég korán elsajátítani. Az óvodásoknak tartott játékos koncert nem jöhetett volna létre Király Nóra alpolgármester támogatása nélkül. Ötgyermekes édesanyaként ő is nap mint nap megtapasztalja, milyen veszélyek leselkedhetnek a legkisebbekre az utcákon, járdákon.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.