Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. szerda, Szabina

Olimpiához kapcsolódó ötletpályázatot írt ki hallgatóinak a BME

Újbuda   |   2015, december 11 - 13:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ötletpályázatot írt ki hallgatóinak a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) a 2024-es budapesti olimpiai kandidáláshoz kapcsolódóan; a többi között arra keresték a választ, hogy miként lehet sikeres egy magyarországi sportesemény.

Varga Tamás, a BME docense az M1 csatorna műsorában elmondta: mintegy ötven hallgató adott be tizenöt pályamunkát. Hozzátette: az egyetem vállalta, hogy részt vesz az olimpiai pályázat "társadalmasításában", népszerűsítésében, és úgy gondolták, hogy ezzel az ötletpályázattal meg tudják mozgatni a diákságot. Kiemelte: nagyon egyedinek találták a többi között azt az elképzelést, amely az olimpiai lángot a Gellért-hegyre, a Szabadság-szobor tövébe helyezte el.
Peschka Krisztián egyetemi hallgató, a pályázat nyertese részletezte: a kiírásban fontos szempont volt a többi között, hogy a tervezett dolgok később felhasználhatóak legyenek, ne maradjon semmi, ami felesleges, és minél inkább megszerezzék az emberek támogatását. Közölte: egy információs pontot, egy "obeliszket" terveztek, amely az információ-átadás mellett találkozóhelyként is funkcionálhat.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Piknikhangulat az Árasztó-parton  

Dél-Buda izgalmas Duna-parti szakasza idén nyár végéig horgászok, futók kietlen terepe volt, augusztus vége óta viszont piknikbútorokkal, hintával, tűzrakóhelyekkel gazdagodott a terület.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.