Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 20. szombat, Tivadar

Önkéntes Napot tartottak a műszaki egyetem hallgatói

Újbuda   |   2016, szeptember 14 - 15:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Parkokat tisztítottak, fákat ültettek, graffitiktől tisztították meg a hallgatók az elcsúfított falakat kerületszerte a BME Önkéntes Napon.

Műegyetemista önkéntesek Újbuda polgármesterével együtt tisztították meg a graffitiktől elcsúfított falfelületeteket a Feneketlen-tó parkjában. Hatodik alkalommal rendezték meg ugyanis a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) Önkéntes Napját. 2010 óta minden évben, így most is számos helyszínen csatlakozhattak a hallgatók a programhoz, hogy szebbé és tisztábbá varázsolják Újbuda különböző tereit, épületeit. Több mint 600 önkéntes 21 helyszínen dolgozott ezen a napon, azaz szeptember 14-én – összegezte Hoffmann Tamás polgármester.

A szeptemberi BME Önkéntes napon a korábbi évek szokásaihoz hasonlóan kerületi óvodák és iskolák felújításait, a zöld területek megtisztítását, a graffitik eltávolítását végezték a diákok. A parkosításokon túl, idén először idősotthonok megszépítésén is fáradoztak a fiatalok – mondta Hégli Imre, a Környezetvédelmi Osztály vezetője.

A graffitik eltávolításában az önkénteseknek az Ifotech Clean Kft. nyújt segítséget minden évben, a Feneketlen-tó környékét is a vállalat által biztosított eszközökkel tisztították meg a hallgatók. A takarító brigád azonban kénytelen visszatérni egy-egy helyszínre – tette hozzá Klinger Tamás, az Ifotech Clean Kft. ügyvezetője.

Az önkéntesek a kerület megszépítésén túl a nap folyamán használt ruhákat, játékokat és tartós élelmiszereket is gyűjtöttek a rászorulóknak a Goldmann téren, ahonnan a beérkezett ruhákat a Magyar Vöröskereszt elszállítja oda, ahol arra szükség van.

T.K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Pótlóbusz jár esténként az 1-es villamos kelenföldi szakaszán  

Április 23-tól várhatóan május 2-ig rövidített útvonalon, a Bécsi út / Vörösvári út és a Budafoki út / Dombóvári út között jár az 1-es villamos esténként. A BKV munkatársai a Szerémi úti, fűburkolatú vágányszakaszon a gyeptéglákat cserélik. Az 1-es villamos kelenföldi szakaszán a meghosszabbított útvonalon, Kelenföld vasútállomás és a Budafoki út / Dombóvári út között közlekedő 103-as busszal utazhatnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.