Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. péntek, Nándor

Önkéntes program a Magyar Vöröskeresztnél

Újbuda   |   2018, január 10 - 10:47
Nyomtatóbarát változatSend by email

Országos önkéntes programot indít a Magyar Vöröskereszt Európai Uniós támogatással. A résztvevők bekapcsolódhatnak a véradásszervezésbe, az elsősegélynyújtás népszerűsítésébe, a katasztrófavédelmi és szociális terület munkájába.

A Magyar Vöröskereszt 2018 januárjában új országos programot indít, melynek célja a fiatal felnőttek megismertetése az önkéntességgel és olyan komplex képzések és szolgáltatások nyújtása melyek révén a célcsoport munkaerőpiaci és foglalkoztatási helyezte javítható.

A projekt keretében a szociális segítésre, az elsősegélynyújtásra és a katasztrófavédelmi területen végezhető önkéntes tevékenységre koncentrál. A bevonni tervezett önkéntesek számára olyan gyakorlati tudást adnak át, amely valós haszon lehet a későbbi munkavállalás során. A saját szervezéésű pszichoszociális képzés számos területen (gyermekvédelem, női érdekérvényesítés, szociális és humanitárius segítségnyújtás stb.) biztosít olyan készségeket, amelyeket a humánterületen elhelyezkedő fiatalok jól tudnak majd hasznosítani. Az önkénteseknek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a szociális munkába, a véradásszervezésbe, a társadalmi elsősegélynyújtás népszerűsítésébe, valamint a katasztrófa-készenléti munkába is bekapcsolódjanak a Magyar Vöröskeresztnél.

A 225.000.000 forintos projekt keretében 9 megyében (Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Zala megye) 11 helyszínen, összesen 182 fő önkéntes fiatal bevonását tervezzük 3 év alatt. A bevont önkéntesek számára lehetővé teszik „B” kategóriás jogosítvány megszerzését, nyelvi képzés biztosítását, elsősegélynyújtó tanfolyam elvégzését és emellett egyéni tanácsadásban is részesülnek, továbbá vállalják, hogy az önkéntes szerződés időtartamára kifizetik helyettük az egészségügyi szolgáltatási járulékot is. A programba olyan 18 évesnél idősebb, de a 22. életévüket még be nem töltött fiatalok jelentkezhetnek, akik középfokú tanulmányaikat sikeresen befejezték, és aktív hallgatói, tanulói jogviszonnyal, valamint foglalkoztatási jogviszonnyal nem rendelkeznek. Jelentkezni a Vöröskereszt megyei szervezeteinél lehet.

A projekt az EFOP 1.3.8-17-2017-00015 kódszámú pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg 2018. január 1. – 2020. december 31. között.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újraindult a vonatforgalom a Déli pályaudvaron  

Újraindult a vonatforgalom a Déli pályaudvaron csütörtök hajnalban, miután szerda estig befejeződött a pályaudvar karbantartása, a felújított berendezések üzempróbája. Az átlagosan napi 250 vonat ismét az eredeti menetrend szerint közlekedik a Budapest-Déli-Tatabánya-Győr, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.