Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Online fórum Újbuda kerékpárforgalmi tervéről

Újbuda   |   2020, július 8 - 11:24
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kerékpárforgalmi hálózati tervjavaslatról rendeznek online vitafórumot Újbudán.

 

Újbuda Önkormányzata február óta dolgozott együtt szakértőkkel annak érdekében, hogy a kerületnek önálló koncepciója legyen a kerékpáros infrastruktúra fejlesztésére. A munka végén online lakossági fórumot tartanak, amelyen a szakértők bemutatják a tervet, azt bárki véleményezheti éskérdéseit is  felteheti. A tanulmány jelenlegi verziója érhető: https://drive.google.com/file/d/1lANOEQe5csJYz4GzSpZlEpF5Vj3Gvlow/view?usp=sharing

A fórum résztvevői:
Orosz Anna, városfejlesztésért felelős alpolgármester
Kádi Gergely, Újbuda Önkormányzat Közlekedési Osztály vezetője
Ajtay Szilárd, közlekedésmérnök (Bonum Via Kft.)
Barna Zsolt, építőmérnök (Értékterv Kft.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.