Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

Őrmezői oviban népszerűsítette a BEAC a kosárlabdázást

Újbuda   |   2020, február 19 - 17:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

A BEAC Újbudai Női Kosárlabda Szakosztálya évek óta sportszereket adományoz a kerület óvodásainak. Célja, hogy népszerűsítse a sportágat, megszerettesse a kicsikkel a rendszeres testmozgást.

Február 19-én a BEAC játékosai jótékonysági akcióval összegyűjtött labdákat és sportszereket adományoztak a Kelenvölgy-Őrmező Újbudai Napsugár Óvoda Telephely gyermekeinek. Az adományozókat László Imre polgármester, valamint Bakai-Nagy Zita és Orosz Anna alpolgármester fogadta. Újbuda vezetője megköszönte, hogy az akcióval közelebb viszik a sportos életmódot a gyermekekhez.
A kosarasok indultak az óvodások akadályversenyén, ahol ügyességi és gyorsasági feladatokban versengtek a kicsikkel. Sándor Ádám, a BEAC technikai vezetőjétől megtudtuk: azzal a nem titkolt szándékkal mentek a gyerekekhez, hogy megszerettessék velük a kosárlabdázást, elősegítve ezzel az utánpótlás nevelést is.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.