Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 25. hétfő, Pál

Őszköszöntő és Diákcsemege - tanévkezdő fesztivál Újbudán

Újbuda   |   2014, augusztus 29 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Őszköszöntő és Diákcsemege családi fesztivál várja a gyerekeket és szüleiket a vasárnap a Bikás parkban. Az esemény célja, hogy a diákok változatos kulturális programokkal, ügyességi vetélkedővel, játékos bemutatókkal fűszerezett rendezvényen hangolódjanak a tanévre.

A délelőtt 10-kor kezdődő rendezvényen a Bikás parkban felállított nagyszínpadon először bábelőadás szórakoztatja a legkisebbeket, majd Kiss Kata gyermekeknek szóló koncertjét hallgathatják meg. A 2007-ben alakult Napvirág Együttes pedig interaktív, zenés, mondókás, képességfejlesztő előadásra várja a zeneszeretőket. A következő zenei program előtt egy kicsit a táncé lesz a főszerep, hiszen a közkedvelt Alma Együttes koncertjét egy fergeteges roma táncelőadás előzi meg, amibe a parkban bárki bekapcsolódhat.

Az eseményen a különböző feladatokat teljesítők értékes ajándékokat nyerhetnek, az egész napos pontgyűjtő játék sorsolása 15 órakor kezdődik. A játék fődíja az Emberi Erőforrások Minisztériumának 100 ezer forintos osztálykirándulása, az iskolai csapatok emellett értékes díjakat is nyerhetnek. Az eredményhirdetés után ismét zene következik, a 2012-es Megasztár győztes Radics Gigi lép színpadra, a rendezvény pedig a Bon-Bon koncertjével ér véget.

A programok nem csak a színpadon zajlanak, hanem a parkban felállított sátrakban is számos érdekesség várja a fiatalokat. A fesztiválon részt vesz a Felelős Szülők Iskolája, pedagógiai, pszichológiai és mentálhigiénés szakemberek közreműködésével. A fesztiválon bemutatkoznak táncaikkal, ételeikkel, irodalmukkal a nemzetiségi csoportok, de a Diákcsemegére olimpikonok, előadóművészek is kilátogatnak. Képviselteti magát a Magyar Diáksport Egyesület is, és lehetőség nyílik a diákok fittségének megmérésére. A legkisebbeket állatsimogatóval, kézműves foglalkozással, óriás társasjátékkal, ugrálóvárral, trambulinnal és mászófallal várjuk a helyszínen.

Valamennyi program díjmentes, a cél, hogy minél több hasznos ismeret birtokában, ugyanakkor vidám hangulatban kezdődjék az új tanév.

Újbuda

Őszköszöntő és Diákcsemege - tanévkezdő fesztivál Újbudán

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A kultúra mindenkié!  

A Magyar Kultúra Napján Juhász Anna, Újbuda kulturális nagykövetének szavaival emlékezünk az irodalom, művészetek fontosságára:

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.