Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 10. hétfő, Lőrinc

Ovi Olimpia volt a kerületben

Újbuda   |   2016, április 10 - 20:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tavaszi Ovi Olimpiát rendezett az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. a Gabányi László Sportcsarnokban április 7-én. A rendezvényen 14 óvoda gyermekei versengtek egymással sorversenyeken és mozgáskoordinációt segítő gyakorlatokban.

Az elmúlt években jelentősen emelkedett a rendszeresen sportolók száma, míg 2009-ben a felnőtt lakosságnak mindössze 5 százaléka sportolt heti rendszerességgel, ez a szám mára 15 százalék fölé emelkedett. A skandináv országokban 40 százalék körüli a rendszeresen sportolók aránya. Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője szerint fontos, hogy már gyermekkorban kialakuljon a sport iránti szeretetet és elköteleződés. – Törekszünk arra, hogy minél több lehetőséget biztosítsunk a nyugodt, kulturált sportoláshoz, ehhez döntések sora született meg kerületi szinten az elmúlt időszakban – mondta.

Idén 140 gyermek érkezett a Tavaszi Ovi Olimpiára. A program egész testet átmozgató bemelegítéssel indult, a sorversenyeken különféle sporteszközt is megismerhettek az óvodások. A feladatok vidámak, fejlesztő hatásúak voltak, kiterjedtek a finom motoros mozgásokra és a váltott kézhasználatra is. Végül a gyermekek tornazsákot, kulacsot, labdát és fényvisszaverő szalagot kaptak ajándékba.

Molnár László alpolgármester úgy véli, a gyermekek ilyen és hasonló sporteseményeken ráérezhetnek, hogy közösségben könnyebb sportolni és nagyobb sportteljesítményt elérni.

H. L.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Párakapu, árnyékoló és ivóvíz a kormányhivatali ügyintézésre váróknak  

Aki járt mostanában hivatalos ügyet intézni a Kormányablaknál, tudja, hogy esetenként kígyózó sorok is állnak a Bocskai úti épület előtt a hőségben. Újbuda Önkormányzata éppen ezért saját költségén árnyékolót, párakaput és ballonos ivóvizet helyezett ki a Kormányhivatal bejárata elé, hogy enyhítsék a kánikula hatásait, javítsák a sorban állók komfortérzetét.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.