Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 23. vasárnap, Alfréd

Óvodakezdést is támogat az önkormányzat

Újbuda   |   2015, október 15 - 12:31
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén az óvodások őszi évkezdését is kezdőcsomaggal támogatja az önkormányzat, összesen hatmillió forintnyi egységcsomag jut el a gyerekekhez.

Az óvodakezdési akció során több mint négyezer (4100) csomagot osztott ki szeptemberben képviselőtársaival Haidar Norbert önkormányzati képviselő. A kezdőcsomagot kerületi óvodavezetők javaslatai alapján állították össze. Minden gyerek kapott tornazsákot, melyen kívül igyekeztek olyan dolgokat (például fogmosó poharat, fogkrémet) összeválogatni, amelyek használata mindennapos.

Egyházi Tímeának három gyermeke közül az egyik alsó tagozatos, egy pedig óvodás, így ők idén iskolai és óvodai kezdőcsomagot is kaptak. Állítása szerint az óvodás csomagban olyan dolgok vannak, amelyeket mindenképpen vásárolniuk kellett volna. - Az iskolai kezdőcsomagban is rengeteg füzet és számos egyéb hasznos holmi van – tette hozzá.

Az önkormányzat képviselő-testülete még szeptember 17-én szavazott arról, hogy az iskola- és óvodakezdési valamint a babaköszöntő csomag adományozását rendelet szabályozza a jövőben. – Fontos, hogy mindenki számíthasson erre, ugyanakkor senki ne tehesse ezt politikai kampánytémává - mondta Molnár László alpolgármester. Szerinte fontos a babaköszöntő csomag üzenete, azaz hogy minden élet számít. Hangsúlyozta: ez nem szociális juttatás, hanem olyan odafigyelés és gondoskodás, amivel kifejezik köszönetüket a szülőknek a gyermekvállalás miatt.

HL

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időtálló alkotások négy dimenzióban  

Második alkalommal láthatók önálló tárlaton Klimo Péter látvány-, díszlet- és jelmeztervező képzőművészeti alkotásai. A közönség először tekintheti meg a művész klímaváltozásra reagáló Égő föld című alkotását a Tér Galériában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.