Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 10. péntek, Amália

Óvodásokat köszöntött az önkormányzati Mikulás

Újbuda   |   2017, december 7 - 09:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagy meglepetésben volt részük december 6-án az újbudai óvodásoknak. Az önkormányzat segítségével közel négyezer gyermeket ajándékozott meg a Mikulás a kerületben. Segédjei ezúttal Simicskó István országgyűlési képviselő, Hoffmann Tamás polgármester és a helyi önkormányzati képviselők voltak, akik minden helyszínen ajándékcsomagokat és csokit adtak a gyermekeknek.

A legtöbb kerületi intézményben ünnepi versekkel, mondókákkal és körjátékokkal készültek a Mikulás  fogadására, de volt olyan óvoda, ahol zenés-bábszínházas produkciót mutattak be. Hoffmann Tamás polgármester elmondta, a már hagyományosnak számító rendezvény célja, hogy a legkisebbek minél jobban ráhangolódjanak a közelgő ünnepre, segítve ezzel a gyerekeket a magyar szokások elsajátításában. Simicskó István országgyűlési képviselő hozzátette, a csokoládé kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy minőségi, hazai termék kerüljön a puttonyba, miközben az ételérzékenységben szenvedő gyerekeknek vitamincsomaggal kedveskedett. Az óvodások szívesen meséltek a Mikulásnak, kiderült például, hogy egy-egy csoportban melyik gyerek a legelevenebb, melyik dalt éneklik legszívesebben, és milyen vágyott ajándékok kerültek a Télapónak írt levelekbe. A találkozás végén a gyerekek téli dalokat énekelve engedték el a Nagyszakállút és segédjeit, és megígérték, hogy a jövő évben is jól viselkednek.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.