Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Óvodásokat köszöntött az önkormányzati Mikulás

Újbuda   |   2017, december 7 - 09:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nagy meglepetésben volt részük december 6-án az újbudai óvodásoknak. Az önkormányzat segítségével közel négyezer gyermeket ajándékozott meg a Mikulás a kerületben. Segédjei ezúttal Simicskó István országgyűlési képviselő, Hoffmann Tamás polgármester és a helyi önkormányzati képviselők voltak, akik minden helyszínen ajándékcsomagokat és csokit adtak a gyermekeknek.

A legtöbb kerületi intézményben ünnepi versekkel, mondókákkal és körjátékokkal készültek a Mikulás  fogadására, de volt olyan óvoda, ahol zenés-bábszínházas produkciót mutattak be. Hoffmann Tamás polgármester elmondta, a már hagyományosnak számító rendezvény célja, hogy a legkisebbek minél jobban ráhangolódjanak a közelgő ünnepre, segítve ezzel a gyerekeket a magyar szokások elsajátításában. Simicskó István országgyűlési képviselő hozzátette, a csokoládé kiválasztásánál fontos szempont volt, hogy minőségi, hazai termék kerüljön a puttonyba, miközben az ételérzékenységben szenvedő gyerekeknek vitamincsomaggal kedveskedett. Az óvodások szívesen meséltek a Mikulásnak, kiderült például, hogy egy-egy csoportban melyik gyerek a legelevenebb, melyik dalt éneklik legszívesebben, és milyen vágyott ajándékok kerültek a Télapónak írt levelekbe. A találkozás végén a gyerekek téli dalokat énekelve engedték el a Nagyszakállút és segédjeit, és megígérték, hogy a jövő évben is jól viselkednek.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.