Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Pályafelújítás miatt változik a dél-budai villamosok közlekedése

Újbuda   |   2015, november 13 - 14:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

November 14-22 között villamospálya-karbantartást miatt szünetel a villamosközlekedés a Bartók Béla úton a Szent Gellért tér és a Móricz Zsigmond körtér között, valamint a Kosztolányi Dezső téren. A pályafelújítási munkák idejére változik a dél-budai villamosok közlekedése.

A munkálatok miatt a 18-as villamos dél felől csak Újbuda-központig, észak felől pedig a Rudas Gyógyfürdőig közlekedik; a kimaradó szakaszon a 17-es pótlóbusszal és a 86-os busszal lehet utazni. A 41-es villamos hétköznap rövidített útvonalon a Kamaraerdei Ifjúsági Parktól csak Újbuda-központig jár, hétvégén pedig nem közlekedik. A vonal nem érintett szakaszain a 17-es pótlóbusz és 86-os busz, valamint hétvégén a Városház térig meghosszabbított útvonalú 61-es villamos, és a csak ekkor közlekedő 41-es pótlóbusz viszi az utasokat. A 19-es, a 47-es, a 48-as és a 49-es villamos ebben az időszakban nem közlekedik, ezeken a vonalakon a pótlóbuszok (a 19-es helyett 17-es, a 47-es és a 49-es helyett azonos jelzéssel), a meghosszabbított útvonalú 61-es villamos jelent eljutási lehetőséget. Szombati napokon a 48-as villamos Fehérvári úti szakaszán a sűrűbben közlekedő 18-as villamos is jár. Pótlójárat-szerepet lát el az M4-es metró is, amely a megszokottnál sűrűbben közlekedik, továbbá a 7-es, a 86-os és a 107-es buszjárat. A Budapesti Közlekedési Központ a villamospálya-felújítás miatti pótlás idejére az utasok türelmét kéri.

A dél-budai villamosközlekedésről bővebb információ itt érhető el.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A döntő többség igényli az oltást – Falus Ferenc

A felmérésekkel szemben Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos biztos benne, hogy a lakosság legalább 70 százaléka kérni fogja az oltást a COVID ellen, különösen, ha látja, hogy nincs mellékhatás, szövődmény és megvéd a betegségtől. Az EU megszervezi a vakcina ellátást és megszervezhető az oltás menete is. Két két és fél hónap alatt egy háziorvosi praxisban be lehetne oltani az embereket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.