Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. szombat, Nándor

Partnerkerületi találkozó

Újbuda   |   2017, október 4 - 12:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

A nyári szünet után új lendületet vettek testvérvárosi rendezvényeink, és megkezdődött az év második felében aktuális programok előkészítése is.

Szeptemberben Újbuda delegációja első alkalommal tett látogatást isztambuli partnerkerületébe, Bahçelievlerbe. A küldöttség tagja volt többek között Vargáné Kremzner Zsuzsanna jegyző, Király Nóra alpolgármester, Sass Szilárd önkormányzati képviselő, továbbá a polgármesteri hivatal több munkatársa. A vendéglátók nem voltak ismeretlenek számukra, hiszen tavaly a török testvérkerület polgármestere, Osman Develioglu és Hoffmann Tamás, Újbuda vezetője Budapesten írta alá az együttműködési megállapodást.

A magyar vendégeket Bahçelievler polgármestere, alpolgármesterei és a képviselő-testület tagjai, továbbá az Isztambulban tartózkodó Osman Sahbaz, hazánk tiszteletbeli konzulja fogadta. A delegáció Király Nóra alpolgármester vezetésével megtekintette az 570 ezer lakosú kerület Polgármesteri Hivatalát és a hivatalban található létesítményeket: a hammamot, a színháztermet és az uszodát.

A küldöttség tagjai a hivatalos programok mellett ellátogattak a Magyar Konzulátus új épületébe, ezt követően pedig részt vettek a Magyar Kulturális Intézetben egy reprezentatív, a Magyar Művészeti Akadémia által szervezett kortárs képzőművészeti kiállítás megnyitóján is. Az újbudai látogatók kedvéért a munkaebédre meghívást kapott Kiss Gábor, hazánk törökországi nagykövete is. A baráti hangulatú megbeszélésen egyebek mellett szóba került Magyarország és Törökország gazdasági kapcsolatainak fejlesztése, közös történelmi emlékeink védelme, valamint a különböző adottságú kerületek kooperációjának lehetősége. A két városrész delegációja megállapodott abban, hogy együttműködésüket a jövőben hatékonyabban és konkrét programok kidolgozásával folytatják.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.