Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Pedagógusok bálja Kamaraerdőn

Újbuda   |   2019, június 4 - 11:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

A hagyományoknak megfelelően Kamaraerdőn rendezték meg a tizenötödik pedagógus bált. A bölcsődei, óvodai és iskolai nevelőket, tanítókat és tanárokat Hoffmann Tamás polgármester és Simicskó István országgyűlési képviselő köszöntötte.

Hoffmann Tamás megköszönte a pedagógusoknak az egész éves munkájukat, és külön kiemelte, hogy ezt a maximális teljesítményt megkívánó feladatot szívvel-lélekkel látják el. Újbuda polgármestere azt is megemlítette, hogy a tanulmányi versenyeken idén is számos diák vett részt, ami a felkészítő tanárok érdeme is.

– Tanulni akarni annyi, mint szeretni a bölcsességet – idézte a Bölcsesség könyvét Simicskó István. Újbuda országgyűlési képviselője rámutatott: folyamatosan gyorsuló, változó világunkban is meg kell őriznünk értékeinket, amire fel kell vértezni a gyermekeinket is. Ebben a szülők számítanak a pedagógusok segítségére.

Molnár László alpolgármester arról beszélt, hogy idén nyáron is felújítások, bővítések lesznek több újbudai intézményben. A Törcsvár utcai óvoda egyik szárnyában már folyik a munka, és bölcsődei férőhelybővítés is várható.

A rendezvényen kiosztották a Jövő Pedagógusa pályázat díjait is. A digitális eszközök, okos tantermek fejlesztése folyamatos Újbuda iskoláiban, a pályázat célja az új lehetőségek megtöltése tartalommal.

Az est további részében a Calypso együttes koncertje szórakoztatta az egybegyűlteket, a sztárfellépő Vastag Csaba volt. A rendezvényen megjelent Molnár Gyula, Dél-Buda országgyűlési képviselője, Molnár László alpolgármester, valamint több önkormányzati képviselő, így Nagyné Antal Anikó, Farkas Krisztina, Turbók Jánosné, Wendlerné Pirigyi Katalin és Jankó István is.

(B. Gy.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.