Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 2. csütörtök, Ottó

Pihenőhely épült Őrmezőn

Újbuda   |   2014, augusztus 25 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ismét zöld területet újított fel az önkormányzat Őrmezőn, a munkálatoknak köszönhetően takaros park jött létre. A nemrég megújult Költők Parkja és a közösségi kert mellett ezúttal a Menyecske és a Vőfély utca sarkán varázsoltak újjá egy elhanyagolt, használaton kívüli területet.

A zöldterület harminc éve volt kihasználatlan része Őrmezőnek - hangzott el a park átadásakor. A fejlesztés kezdeményezője, Junghausz Rajmund szerint a terület korábban egy olyan aszfaltozott gödör volt amit senki nem használt, benőtte a gaz, megállt rajta a víz és kellemetlen szaga volt. Végül önkormányzati támogatással egy kellemes zöld pihenőhely létesült. A képviselő úgy véli, a lakók jogos igénye volt a terület megújulása.

A mini parkban helyet kapott kettő, már most népszerű ping-pong asztal, de napelemes világítást, virágágyásokat és padokat is kiépítettek, telepítettek. Nemcsak a park kapott térköves burkolatot, hanem a környező utcák, járófelületek is megújultak. Nemsokára korlát kerül a lépcsőre is, emellett akadálymentes lejárón is megközelíthető lesz a terület.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.