Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Pink délután Újbudán

Újbuda   |   2017, január 20 - 13:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Pink délutánt rendeztek a mellrákban szenvedőknek a Malom Közösségi Térben. A január 19-ei rendezvény célja az volt, hogy hasznos tanáccsal lássa el az érintetteket, segítve ezzel gyógyulásukat.

A mellrákban szenvedőknek szervezett ismeretterjesztő, információs programot a Füles Odú Bloggal együtt az Összefogás Újbudáért Egyesület, Nagyné Antal Anikó önkormányzati képviselő védnökségével. A program célja volt, hogy minden érintett hozzájusson a számára fontos információhoz, függetlenül attól, hogy mikori a diagnózisa. A Mellrákfórum Alapítvány képviselője tanácsokkal látta el az érintetteket; szó volt kemoterápiáról, speciális melltartókról és protézisekről, hajhullásról, hajnövesztésről, továbbá egyedi gyógymódokról is. Kenessey Andrea úgy véli, a rendeléseken sokszor időhiány miatt nem jutnak elég információhoz a betegek, akik ráadásul gyakran kérdezni sem mernek. Elmondta, alapítványa honlapján lehetőség van az anonimitásra, a kérdésekre pedig minden esetben szakértő orvos válaszol.

H. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyitott a vásár, elindultak az adventi programok  

Idén első alkalommal a Bikás parkban nyílt meg az Újbudai Adventi Vásár, amely december 24-éig kínál színes programokat. A borús idő ellenére már az első nap is karácsonyi hangulatban telt el.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.