Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 4. szerda, Domonkos, Dominika

Pirog Rachmaninovval

Újbuda   |   2018, május 17 - 15:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az orosz kultúrát ismerhette meg a közönség az Albertfalvi Közösségi Házban május 12-én. Az Orosz Napon a színház, a zene, a tánc, a képzőművészet és a gasztrokultúra szerelmesei is találtak megfelelő programot.

A Kályha Galériában június 11-ig azok is megtekinthetik Zicherman Sándor orosz tájakról, templomokról festett képeit, akik lemaradtak az Orosz Napról, amelynek fő támogatója az Orosz Kulturális Központ, Újbuda Önkormányzata és Farkas Krisztina önkormányzati képviselő volt.

A megnyitót követően Rachmaninov darabokat játszott Szabó Marcell zongoraművész, fellépett a Radoszty Ének- és Táncegyüttes. Alekszander Kabanov orosz származású, Budapesten élő festőművésznek is tárlata nyílt ezen a napon a közösségi ház földszintjén. Az est fénypontja a Budapesti Orosz Stúdiószínház előadása volt, amely az Élet apró örömei címmel fogta össze Csehov elbeszéléseit. Rendezője Zinaida Zicherman-Szokolova, Zicherman Sándor festőművész felesége.

A programon lehetőség nyílt az orosz gasztronómia megismerésére: a orosz süteményeket, kekszeket és pirogot is kóstolhattak a résztvevők.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Fiatalok: Együtt, felelősséggel!  

Újbuda Önkormányzata új projektjében a kerületi fiatalok bevonásával dolgozza ki az Ifjúságpolitikai Stratégiáját. A következő egy évben konzultációkat, beszélgetéseket, workshopokat tartunk az Újbudán élő, tanuló vagy dolgozó 15-29 év közöttu fiatalok  részvételével, ahol a döntéshozókkal közösen gondolkozunk, vitázunk és ötletelünk azon, hogyan lehetne még élhetőbbé tenni a kerületet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.