Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 9. kedd, Franciska, Fanni

Pro Cultura Újbuda: idén hárman kapták meg az elismerést

Újbuda   |   2020, január 23 - 11:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Magyar Kultúra Napján, január 22-én adták át az idei Pro Cultura Újbuda kitüntetéseket a B32 Galériában.

Újbuda Önkormányzata a Magyar Kultúra Napja alkalmából minden évben Pro Cultura Újbuda kitüntetéssel ismeri el azokat, akik kiemelkedő munkát végeztek a kerület művelődésének, kulturális színvonalának, szellemi értékei gyarapításának érdekében. A B32 Galéria és Kultúrtérben rendezett ünnepségen először Simkó Katalin színművész adta elő Kovács András Ferenc: Kölcsey Ferenc lehajtja fejét című versét, majd László Imre polgármester és Barabás Richárd kultúráért felelős alpolgármester átadta a kitüntetéseket.

Posztumusz kapta meg a Pro Cultura Újbuda díjat Domokos Pál Péter néprajzkutató, történész a magyar kultúra ügyében végzett több évtizedes tevékenysége elismeréseként. A díjat gyermeke, Domokos Mária vette át. Szintén kitüntette a kerület Egri Orsolyát, aki tizenöt esztendeje működteti a Tranzit Art Cafét, kezdettől fogva együttműködve az újbudai kulturális élet szereplőivel, tevékenyen részt vállalva annak színesítésében. Ugyancsak Pro Cultura díjat vehetett át Gáti György újbudai fotóművész évtizedes kiemelkedő fotográfusi munkásságáért.

A Magyar Kultúra Napján, január 22-én született Újbuda díszpolgára, Cseh Tamás, aki idén lett volna 77 éves. Az ünnepség zárásaként Hrutka Róbert és Nagy Dániel Viktor szólaltatta meg dalait.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Négyszer annyi a fertőzött Budapesten, mint két hónapja  

Budapest vezetése szerint a valódi megoldást a tömeges oltás jelenti – hangsúlyozta közleményében a Fővárosi Önkormányzat azt követően, hogy a legutóbbi tesztelés a fertőzöttségi helyzet jelentős romlását mutatta.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.