Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Puha járványkorlátozás

Újbuda   |   2021, november 22 - 08:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tombol a vírus: ismét kötelező a maszk a zárt terekben

A kötelező maszkviselés körének kibővítésével reagált a múlt héten a magyar kormány a koronavírus-járvány fertőzési rekordokat döntő negyedik hullámára. A tömegközlekedési eszközök után november 20. óta maszkot kell viselni egyebek közt az üzletekben, a bevásárlóközpontokban (kivéve a sportolást szolgáló helyiségeket), színházban, moziban, múzeumban, könyvtárban, postán, a közigazgatási szervek ügyfelek részére nyitva álló területén, illetve a zárt térben zajló sporteseményeken. A vendéglátóhelyeken a dolgozóknak kell maszkot hordani. A bölcsődék, óvodák, iskolák, felsőoktatási intézmények vezetői maguk határozzák meg az ottani maszkviselés szabályait. Az ötszáz főnél nagyobb rendezvényeken kötelező a védettségi igazolvány (ezeket az első oltás után kiadják).
Magyarországon a múlt héten rendre száz fölött volt a Covid miatti napi halálesetek száma, az új fertőzötteké pénteken meghaladta a 11 ezret. Egy éve napi száz körüli haláleset és ötezer körüli fertőzés mellett rendelt el a kormány szinte teljes lezárást, kijárási tilalmat, online oktatást.
Magyarországhoz hasonló átoltottságú Ausztriában november 22-étől tíz napra teljes lezárást vezetnek be a koronavírus terjedése miatt (tíz nappal meghosszabbítható), jövő februártól pedig kötelező lesz felvenni ellene az oltást.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Kérdőívet indítanak az új Albertfalva megállóról  

Albertfalva már most is létező vasúti megállóhely, de az itt egymás mellett haladó székesfehérvári (30a) és pusztaszabolcsi (40a) vonalak közül csak az előbbiek vágányai mellett vannak peronok, viszont az utóbbiaknál lenne igazán szükség rájuk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.