Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 9. csütörtök, Lukrécia

Pünkösdi egyházzene Albertfalván

Újbuda   |   2016, május 17 - 10:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Egyházzenei koncertet adott az Albertfalvi Közösségi Házban pünkösd hétfőn a Gesualdo Kamarakórus és az Albinoni Kamarazenekar. A teltházas koncert közönsége a népszerűbb művek mellett olyan zeneszerzők műveit is megismerhette, akik munkásságát kevésbé ismeri a hazai közönség.

A Gesualdo kórus szorosan kötődik az Albertfalvi Közösségi Házhoz, hiszen főpróbáikat hetente egy alkalommal tartják az intézményben. Pünkösdkor Bárdos Lajos, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Orbán György művei csendültek fel előadásukban.

Az Albinoni Kamarazenekarral nem először lépett fel Stimecz András újbudai énektanár és karnagy kamarakórusa. Zsigmond Balassa zenekara örömmel vállalta az újabb közös fellépést. A főként fizikusokból álló kamaraegyüttes Vivaldi és Geminiani egy-egy művét játszotta, végül a Gesualdo Kamarakórussal közösen adták elő Vivaldi Magnificatját.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.