Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 18. vasárnap, Andrea, Ilma

Pünkösdváró szombat lesz Újbudán

Újbuda   |   2014, május 29 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Negyedik alkalommal hívja önkéntes munkára a Nem Adom Fel Alapítvány azokat, akik munkájukkal hozzájárulnának Újbuda első önsegítő közösségi otthonának felépítéséhez. A Nyárköszöntő Pünkösdváró Szombat elnevezéssel indított önkéntes nap résztvevői a telek takarítását végzik majd.

Idén is várják azon önkéntesek és vállalatok jelentkezését, akik szívesen kapcsolódnának a Nem Adom Fel Alapítvány programjába. A résztvevők ezúttal is munkájukkal támogatnák az önsegítő közösségi otthon megépülését. A munkára immár negyedszer kerülne sor: a korábbi területrendezést, kerítésépítést követően ezúttal a kert és a telek tavaszi rendezése, takarítása lesz az önkéntesek feladata. 

A tervezett közösségi otthon passzívház technológiával valósul meg, azaz a környezettudatosságra, a fenntarthatóságra irányítja a figyelmet. Az ingatlan földhasználati jogát Újbuda Önkormányzata ajánlotta fel. 

A Nem Adom Fel Alapítvány által megálmodott közösségotthon célja, hogy lakhatást biztosítson olyan családoknak, amelyek egyik tagja sérült, és akik így egy közösséget alkotva, egymást segítve „akadálymentesíthetik” életüket. A sérült gyermeket nevelő szülők szerint hasznos a közös egymás mellett élés, mivel tapasztalataik segíthetik mások megismerését és a kölcsönösséget. 

A pünkösdváró szombat önkéntes akció időpontja és helyszíne: 
2014. június 7. 
Budapest XI. Mikes Kelemen u. 10-12. 

Program: 
- 10 óráról kertrendezési feladatok elvégzése 
- munka után szalonnasütés és örömzene a Nemadomfel Együttessel 

További információ és jelentkezés: 
nemadomfel@gmail.com

Újbuda (2014. 05. 29.)

Pünkösdváró szombat lesz Újbudán

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Törőcsik Maritól búcsúzunk  

Újbuda díszpolgára, minden idők egyik legjobban elismert és díjazott művésze, akire méltán lehetünk büszkék itthon és a világ bármely pontján, április 16-án örökre elhagyott minket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.