Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Rajzverseny az Iskolaközpontban

Újbuda   |   2018, január 11 - 12:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közel 120 alsó tagozatos általános iskolás vett részt a Szent II. János Pál Iskolaközpontban január 10-én tartott kerületi rajzversenyen. A programot az Újbudai Pedagógiai Iroda szervezte.

A Szent II. János Pál Iskolaközpont igazgatója, Tihanyi Katalin köszöntötte a gyerekeket, majd, Gyurcsó Gyuláné, az Újbudai Pedagógiai Iroda vezetője ismertette az évtizedes hagyományokra visszatekintő rajzversenyen idei témáit. A résztvevők három lehetőség közül választhattak. Készíthettek meseillusztrációt „Legkedvesebb mesém, legkedvesebb mesehősöm címmel, „A mi otthonunk – Karácsony otthon” címmel bemutathatták az ünnepeket, illetve lehetőség volt tájábrázolásra is. Ezen belül eldönthették, hogy őszi vagy téli tájat rajzolnak élőlényekkel, esetleg családi- vagy osztálykirándulás pillanatát vetik papírra. A meseillusztrációban a mese jellemző jelenetét, cselekményét kellett megragadni. Az alkalmazott technikáról mindenki maga döntött, a pályaművek elkészítésére 120 perc állt rendezésre.

A verseny célja az volt, hogy fejlessze a gyerekek rajzkészségét, növelje kifejezőkészségüket és kreativitásukat, felkészítse őket az önálló alkotómunkára, valamint a tanulmányi versenyekre. A kis alkotóművészek munkáit szakmai zsűri bírálja el, figyelembe véve a versenykiírásnak való megfelelést, az alkotás szín és formavilágát, a téma és a mű összhangját, a technikát, a kifejezésmódot, az esztétikai megjelenést és az összhatást.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.