Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 19. péntek, Nándor

Rajzverseny az Iskolaközpontban

Újbuda   |   2018, január 11 - 12:46
Nyomtatóbarát változatSend by email

Közel 120 alsó tagozatos általános iskolás vett részt a Szent II. János Pál Iskolaközpontban január 10-én tartott kerületi rajzversenyen. A programot az Újbudai Pedagógiai Iroda szervezte.

A Szent II. János Pál Iskolaközpont igazgatója, Tihanyi Katalin köszöntötte a gyerekeket, majd, Gyurcsó Gyuláné, az Újbudai Pedagógiai Iroda vezetője ismertette az évtizedes hagyományokra visszatekintő rajzversenyen idei témáit. A résztvevők három lehetőség közül választhattak. Készíthettek meseillusztrációt „Legkedvesebb mesém, legkedvesebb mesehősöm címmel, „A mi otthonunk – Karácsony otthon” címmel bemutathatták az ünnepeket, illetve lehetőség volt tájábrázolásra is. Ezen belül eldönthették, hogy őszi vagy téli tájat rajzolnak élőlényekkel, esetleg családi- vagy osztálykirándulás pillanatát vetik papírra. A meseillusztrációban a mese jellemző jelenetét, cselekményét kellett megragadni. Az alkalmazott technikáról mindenki maga döntött, a pályaművek elkészítésére 120 perc állt rendezésre.

A verseny célja az volt, hogy fejlessze a gyerekek rajzkészségét, növelje kifejezőkészségüket és kreativitásukat, felkészítse őket az önálló alkotómunkára, valamint a tanulmányi versenyekre. A kis alkotóművészek munkáit szakmai zsűri bírálja el, figyelembe véve a versenykiírásnak való megfelelést, az alkotás szín és formavilágát, a téma és a mű összhangját, a technikát, a kifejezésmódot, az esztétikai megjelenést és az összhatást.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újraindult a vonatforgalom a Déli pályaudvaron  

Újraindult a vonatforgalom a Déli pályaudvaron csütörtök hajnalban, miután szerda estig befejeződött a pályaudvar karbantartása, a felújított berendezések üzempróbája. Az átlagosan napi 250 vonat ismét az eredeti menetrend szerint közlekedik a Budapest-Déli-Tatabánya-Győr, Budapest-Déli-Székesfehérvár, Budapest-Déli-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.