Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. péntek, Előd

"Régi"-új parancsnok a Petőfi laktanyában

Újbuda   |   2021, július 10 - 18:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Ünnepélyes keretek között vette át a csapatzászlót és ezzel együtt a dandárparancsnoki beosztást Mudra József ezredes, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár (MH BHD) új parancsnoka elődjétől, Baráth Ernő dandártábornoktól, a Petőfi laktanyában.

A katonai vezetők pályafutásának velejárója, hogy időről-időre változó állomáshelyeken, változó feladatköröket látnak el, a parancsnokváltás mégis minden katonai szervezet életében meghatározó esemény.
Az új parancsnoknak azonban nem kell a dandár számára különösebben új feladatot szabnia, hiszen megbízottként egy éve ő vezeti az alakulatot, mely számtalanszor bebizonyította felkészültségét és profizmusát, az alaprendeltetésének megfelelő és az azon túli feladatok teljesítésében. Mudra ezredes a Szurmay-hitvallást és szellemiséget kívánja továbbvinni jelenlegi beosztásában is.
A leköszönő Baráth dandártábornok élete legsikeresebb időszakai között tartja számon az eltelt hat esztendőt. „A siker mindannyiunké, legyenek büszkék rá!” – emelte ki búcsúbeszédében. Pályafutását az MH Katonai Rendészeti Központ vezetőjeként folytatja tovább.
Az eseményen a Honvédelmi minisztérium államtitkára, Szabó István mellett dr. Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka is jelen volt.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímatudatos Újbuda

Újbuda Önkormányzata a Magyar Természetvédők Szövetségével közösen vett részt a KEHOP–1.2.1–18–2018–00001 azonosító számú, „Helyi klímastratégia elkészítése és komplex szemléletformálás Budapest XI. kerületében, Újbudán” című projektben. A projekt keretében készült el a "Klímatudatos Újbuda" kisfilm, mely az Önkormányzatunk elképzeléseit, és terveit ismerteti a kerület lakóival.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.