Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Rendhagyó környezetismereti órák

Újbuda   |   2019, július 8 - 11:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Kelenvölgyi Általános Iskola, az adai Cseh Károly Általános Iskola és a moholi Novák Radonic Általános Iskola pedagógusai tartottak közösen rendhagyó környezetismereti órákat a klímaváltozás hatásairól az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június elején a vajdasági Adán, Újbuda egyik testvérvárosában.

A XI. kerületi önkormányzat közreműködésével szervezett tanórák célja, hogy felhívják a tanulók figyelmét a klímaváltozásra és hatásaira.

A foglalkozást lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. Ezen kiderült, hogy bár a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, megjelenési formája jelentősen eltér egy nagyváros és egy kistelepülés esetében. A program a Bethlen Gábor Alap támogatásával a Klímaváltozás a Kárpát-medencében, Közös a Felelősségünk! – rendhagyó környezetismereti órák és kerekasztal-beszélgetések Ada testvértelepülésünkön a Környezetvédelem Világnapja (június 5.) alkalmából című, TTP – KP -1 – 2019/1 – 000002 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.