Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 13. hétfő, Jenő

Rendőrségi körzeti iroda nyílt Albertfalván

Újbuda   |   2014, szeptember 23 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda negyedik körzeti megbízotti irodája nyílt meg a Fehérvári út 182. szám alatt. Gazdagrét, Őrmező és Kelenföld után mostantól Albertfalván is nagyobb biztonságban érezhetik magukat a lakók. A fejlesztési program során minden esetben a régen bezárt rendőrségi irodákat alakították át a mai kornak megfelelő, korszerű helyi bázisokká.

A kerületi rendőrség és az önkormányzat tavaly decemberben határozott úgy, hogy körzeti megbízotti irodákat nyit az egyes városrészekben. Berki Antal rendőrkapitány az átadáson elmondta, Albertfalván lakossági igény volt az iroda megnyitására, majd kérdésre válaszolva hozzátette, az állandó jelenlét tovább csökkentheti a környéken ugyan ritkán, de előforduló autófeltörések és trükkös lopások számát.

Az irodában hét rendőr kezdi meg munkáját: szoros kapcsolatot tartanak a lakossággal, kisebb jogsértések megelőzésével és felderítésével foglalkoznak, egyszóval ők lesznek a terület gazdái. - Az irodában mindig lesz rendőr, akihez a lakók segítségért fordulhatnak – tette hozzá Berki Antal.

Meichl Géza, a budapesti rendőrfőkapitány gazdasági helyettese megköszönte az önkormányzat eddigi támogatását, a rendőrlakásokat, a szolgálati autókat és a jutalmazásokat. A körzeti megbízotti irodák nyitása szerinte illeszkedik a BRFK közösségi rendőrséget építő szakmai programjába. Hozzátette: már érzékelhető a közbiztonság javulása, a XI. kerületben látványosan csökkent a gépjárművel kapcsolatos bűncselekmények száma.

Hoffmann Tamás polgármester hangsúlyozta, hogy az állandó rendőri jelenlétet biztosító KMB irodák mellett több intézkedés is segíti a közbiztonság javulását és a lakosság szubjektív biztonságérzetét. Kiemelte, hogy ősszel duplájára nő a közterületi kamerák száma a kerületben, elindult a társasházi kamerák kiépítése, népszerű az ajtórács program is, az elektromos ajtóék programmal pedig most ismerkedik a lakosság.

T.D. - ÚjbudaTV

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.