Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 27. szerda, Angelika

Rock istenek a Lemezjátszón

Újbuda   |   2019, január 31 - 13:29
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Rolling Stones a rockzene olyan szegleteiben járt mindig, ahol más még nem – hangzott el a lemezjátszó sorozat legutóbbi estjén. A vendég Novák Péter volt.

A brit együttes hetedik stúdióalbuma, a Beggars Banquett hangzott fel a B32 Galéria és Kultúrtérben, a nagysikerű lemezhallgató rendezvénysorozat január 30-i estjén. Az 1968-as lemez - Novák Péter megfogalmazásában - nem csak zeneileg érdekes, hanem a dalszövegek is kiemelkedőek, reflektálva az akkori, európai eseményekre. A teltház előtti beszélgetésben szó esett Novák Péter zenekaráról, a Kimnovákról, a Stones társadalom formáló erejéről, vagy éppen annak hiányáról, továbbá a zene erejéről is. Novák legutóbb tavaly nyáron járt Rolling Stones koncerten. Úgy véli, a hetvenéves éveikben járó zenészek továbbra is erőteljesen vannak jelen a színpadon és a zenében.

Novák Péter gyerekkorában találkozott először a Rolling Stones zenéjével, emiatt már nyolcévesen zenekart alapított és tudatosan kezdte gyűjteni a zenekar munkáit iskolai börzéken, lemezboltokban kutatva.

A Stoneshoz méltó, vibráló hangulatú estén számos anekdotát hallott a közönség arról, hogy milyen élmény volt a 70-es 80-as évek fordulóján szimpatizálni az ördöggel Budapesten (az album első dalának címe Sympathy for the Devil).

B. GY.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hivatalos: elindul az 1,5 milliárd forintos EU-projekt  

Aláírták a támogatási szerződést Újbuda és az Európai Unió között, melynek eredményeként 4,3 millió euró (1,5 milliárd forint) közvetlen brüsszeli forrás érkezik Újbudára, az itt élő, alkotó és dolgozó emberek számára.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.