Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 29. vasárnap, Aguszta

Sakkbajnokság Gazdagréten

Újbuda   |   2019, március 4 - 14:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tizenharmadik alkalommal rendeztek Sakk Kupát a Gazdagréti Közösségi Házban március 2-án. A versenyre amatőrök és ÉLŐ-pontos játékosok egyaránt jelentkezhettek.

Idén hetvennél is többen neveztek a gazdagréti sakkbajnokságra; felnőtt kategóriában hatvanan, gyerekek közül tizenegyen ültek a sakktáblákhoz. A megmérettetésre amatőrök és ÉLŐ-pontos játékosok egyaránt jelentkezhettek. (ÉLŐ-pontoknak a sakkozók játékerejét mérő számítási módot nevezik. Kidolgozója Élő Árpád, magyar származású matematikus.)

A felnőttek versenyét szoros küzdelemben Palla György nyerte, megelőzve Lehőcz Józsefet és Pestalits Györgyöt, gyerekek közül Németh Bence Péter végzett az első helyen, a második Bod Márton, a harmadik pedig Kása Barnabás. A legjobb női versenyző címet Deák-Sala Emília kapta, a mezőny legidősebb játékosa 88, a legfiatalabb 8 éves volt.

Az esemény védnöke Kerékgyártó Gábor, Újbuda önkormányzati képviselője volt. A szakmai felügyeletet Jakobetz László FIDE-mester, országos versenybíró és Grimm György versenybíró látta el.

A Gazdagrét Sakk Kupa célja, hogy ápolja a sakkbaráti kapcsolatokat Újbudán, és népszerűsítse a nagy hagyományokkal rendelkező szellemi sportágat.

D.B.S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Hétvégén óraátállítás  

A nyári időszámítás kezdete idén március 29-ára esik, amikor hajnali 2 órakor kell a mutatókat 3 órára igazítani.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.