Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
március 1. hétfő, Albin

Sikeres, fiatal írónők a Hadik Brunchon

Újbuda   |   2019, február 11 - 14:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

2018-ban első alkalommal kapta nő a Margó-díjat; az elismerés minden évben a legjobb első prózakötetes szerzőnek jár. Ott Anna Mécs Annát, a díj nyertesét és két másik tehetséges jelöltet is beszélgetésre hívott február 9-ére a Szatyor bárban rendezett Hadik Brunch-ra.

Három erős írói pályakezdés, három nő, akiket 2018-ban a Margó-díj szervezői a legjobb elsőkönyves szerzők közé soroltak. Csepelyi Adrienn rácáfol a sztereotípiákra, és bebizonyítja, hogy egy nő is lehet focidrukker. Regényében persze nemcsak a Liverpool csapata iránti rajongásáról írt, hanem a vidékről is, ahol felnőtt, az őt ott ért hatásokat is beleszőtte Belemenés című könyvébe. Donáth Mirjam sokat utazott a világban. New Yorkban ismerte meg brazil férjét. Könyve az amerikai álom végéről szól. A híres világváros egy másik arcát mutatja be. Hazaköltözését és Amerikában megélt idegenségét is feldolgozta Mások álma címet viselő első könyvében. A Margó-díjjal jutalmazott Mécs Anna első kötete családról, írásról és korosztályos kérdésekről szól. Gyerekzár című művében életének sorskérdéseit dolgozta fel.

A Hadik Brunchon bemutatott fiatal írónőkben nemcsak az a közös, hogy önéletrajzi ihletettségű könyvekkel indították pályafutásukat, hanem mindhárman újságíróként dolgoznak. Ott Anna pályakezdésről, hatásokról és ellenhatásokról, valamint a női nézőpontról fagatta őket a teltházas eseményen.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megújul a Dzsungel játszótér  

A mai naptól, március 1-től a tervek szerint júniusig komplex felújítás miatt átmenetileg zárva van a Dzsungel játszótér.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.