Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Sok kérdésre adott választ Újbuda polgármestere

Újbuda   |   2018, június 13 - 13:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Szent Imre Gimnáziumban tartotta szokásos rendezvényét az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület 11. kerületi szervezete. Az eseményre meghívták Hoffmann Tamás polgármestert is, aki beszámolt a kerületben zajló legfontosabb beruházásokról, fejlesztésekről, közlekedési változásokról, az intézmények helyzetéről, valamint az önkormányzat előtt álló legfontosabb feladatokról.

A 2001 óta létező, polgári értékrendet képviselő, nyugdíjasokból álló szervezet gyakran tart összejöveteleket Ezekre a rendezvényekre olyan előadókat hívnak meg, akik hasznos információkkal szolgálhatnak az idős embereknek problémáik megoldására. Legutóbb a klímaváltozás egyik hazai szakértőjét látták vendégül a Szent Imre Gimnázium tükörtermében, de voltak már politikusok, közéleti szereplők és művészek is a meghívottak között. A mostani rendezvény előadója Hoffmann Tamás polgármester volt. Az idősek főként a közlekedésbiztonságról, a nyugdíjasok számára kínált lehetőségekről, kedvezményekről, valamint a kerületben jelenleg zajló beruházásokról faggatták a politkust, aki részletesen válaszolt a kérdezőknek.

Az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület 11. kerületi szervezetének tagjai nemcsak előadásokon és klubdélutánokon találkoznak, hanem kirándulásokat is szerveznek. Vezetőjütől, Ábrahám Katalintól megtudtuk, hogy ősszel Dunaszerdahelyre utaznak és a Szent Imre Gimnáziumi előadássorozatuk is folytatódik.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.