Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Sok kérdésre adott választ Újbuda polgármestere

Újbuda   |   2018, június 13 - 13:01
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Szent Imre Gimnáziumban tartotta szokásos rendezvényét az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület 11. kerületi szervezete. Az eseményre meghívták Hoffmann Tamás polgármestert is, aki beszámolt a kerületben zajló legfontosabb beruházásokról, fejlesztésekről, közlekedési változásokról, az intézmények helyzetéről, valamint az önkormányzat előtt álló legfontosabb feladatokról.

A 2001 óta létező, polgári értékrendet képviselő, nyugdíjasokból álló szervezet gyakran tart összejöveteleket Ezekre a rendezvényekre olyan előadókat hívnak meg, akik hasznos információkkal szolgálhatnak az idős embereknek problémáik megoldására. Legutóbb a klímaváltozás egyik hazai szakértőjét látták vendégül a Szent Imre Gimnázium tükörtermében, de voltak már politikusok, közéleti szereplők és művészek is a meghívottak között. A mostani rendezvény előadója Hoffmann Tamás polgármester volt. Az idősek főként a közlekedésbiztonságról, a nyugdíjasok számára kínált lehetőségekről, kedvezményekről, valamint a kerületben jelenleg zajló beruházásokról faggatták a politkust, aki részletesen válaszolt a kérdezőknek.

Az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület 11. kerületi szervezetének tagjai nemcsak előadásokon és klubdélutánokon találkoznak, hanem kirándulásokat is szerveznek. Vezetőjütől, Ábrahám Katalintól megtudtuk, hogy ősszel Dunaszerdahelyre utaznak és a Szent Imre Gimnáziumi előadássorozatuk is folytatódik.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Tanszercsomagot kapnak az újbudai alsósok  

Idén szeptemberben is iskolakezdési csomagot kapnak az alsó tagozatos gyermekek Újbudán. A kerület így igyekszik átvállalni a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit, segítve a szülőket, hogy az új tanévet zökkenőmentesen kezdhessék meg gyermekeikkel.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.