Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. csütörtök, Géza

Sokan kerülhetnek ismét krízishelyzetbe a fagy miatt

Újbuda   |   2021, február 10 - 08:18
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az időjárás-előrejelzések szerint az elkövetkező napokban ismét kemény hajnali fagyokra kell számítani, a hőmérséklet napközben sem emelkedik fagypont fölé. A hideg téli éjszakák krízishelyzetbe sodorhatják a fedél nélkül vagy fűtés nélküli lakásban élő embereket, ezért fokozottan figyelni kell rájuk.

Ha az utcán földön fekvő, megszólításra nem reagáló embert látnak, azonnal hívjanak mentőt!
Ha ellátásra szoruló hajléktalannal találkoznak, hívják a Menhely Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által működtetett diszpécser szolgálatot az alábbi számon: +36-1/338-4186.
A rendkívüli hideg miatt az alábbi újbudai intézmények vállalják, hogy a fagyok elmúltáig minden rászorulót befogadnak, senkit sem küldenek el:
• Batista Integrációs Központ Hajléktalanok Átmeneti Szállása: Budafoki út 107.
• Máltai Szeretetszolgálat (Rimaszombati úti Krízisszálló: Rimaszombati út 2-8.
• Kürti Erzsébet Önsegítő Egyesület Átmeneti Szállás: Major u. 37.
• BMSZKI Kocsis Átmeneti Szállás: Kocsis u. 5.
Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ma van a kommunista diktatúrák áldozatainak emléknapja  

Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt (FKGP) főtitkárát 1947-ben ezen a napon a kommunistákkal szembeni kiállása miatt a szovjet hatóságok letartóztatták és a Szovjetunióba vitték, ahol nyolc évet töltött fogságban, először a Gulagon, majd 1951. szeptember 25-től az Állambiztonsági Minisztérium moszkvai központi börtönében.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.